Mikrózva vagy főzve egészségesebbek a zöldségek? Mutatjuk a választ

A helyes válasz nem az, amire számítanál.

Tűzhelyen hosszabb ideig tart

Bizonyára téged is foglalkoztat az örök kérdés: főzve vagy mikrózva egészségesebb zöldségeket fogyasztani? Nos, a Science Focus nevű lap szerint bár önmagában nem a legjobb ötlet mikróban főzni, zöldségek párolására használni sokkal egészségesebb, mintha a tűzhelyet választanánk e célra. Elsőre meghökkentőnek tűnik ez a megállapítás? Lehet, hogy felvonod a szemöldököd, de ha jobban belegondolsz, végül is van benne ráció, hiszen - ahogy a lap is megjegyzi - a tűzhelyen történő párolgás hosszabb időt veszi igénybe, ennek következtében pedig akár 20%-kal is több vitamin, tápanyag bontódik le, vész kárba, mintha a zöldségeket némi vízzel felöntve mikróban párolnánk, a legmagasabb fokozatra állítva a készüléket.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!