Újabb riasztó dolog derült ki az ultrafeldolgozott éltekről, ezt eddig nem tudtuk

Még károsabbak az ultrafeldolgozott ételek, mint az eddig hittük. Most újabb aggasztó hatást tártak fel a kutatók.
A Parkinson-kórhoz van köze
Most a 21. században soha nem látott bőségben élünk, legalábbis, ami az élelmiszerek választékát illeti. A szupermarketek polcai roskadoznak a színes csomagolású termékektől, az ételrendelő applikációk egy gombnyomásra elhozzák a világ konyháit, és a közösségi média tele van receptekkel, aminek a legtöbbje állítólag egészséges. Mégis, paradox módon, egyre több a túlsúlyos, cukorbeteg, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő ember.
A rohanó hétköznapokban sokan gyors, kényelmes megoldásokat keresnek, gyakran az egészség rovására. Az interneten ráadásul rengeteg, gyakran ellentmondásos táplálkozási tanács kering, ami megnehezíti a tudatos döntést.
Tény, hogy az egészséges táplálkozás segít megelőzni a krónikus betegségeket, javítja a közérzetet, támogatja az immunrendszert, és hozzájárul a mentális egészséghez is. Viszont jön a mérleg másik oldala, mivel ultrafeldolgozott ételek olcsók, finomak és mindenhol jelen vannak.
Most egy friss kutatás az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztásának újabb aggasztó hatását tárta fel. Mit lepleztek le a kutatók, azt a galériánkban megmutatjuk neked!






























