8 étel, ami azonnal csökkenti a vércukorszintet - Minden étkezésbe csempészd be őket

A cukorbetegség lényege, hogy rendellenesen megemelkedik a vér cukorszintje, mert az ennek fenntartásáért felelős hormont, az inzulint a szervezet nem termeli kellő mennyiségben vagy nem használja megfelelő módon. Azonban nemcsak azoknak kell odafigyelniük a vércukorszintjükre, akik diabéteszesek, hanem mindenkinek, aki meg akarja előzni a kór kialakulását. Mutatunk 8 olyan ételt, amik azonnal csökkentik a vércukorszintet – méghozzá hatékonyan!

Spenót

A spenót gazdag aminosavakban, és egy csészényi zöld 5 gr proteint tartalmaz. Ezenkívül bővelkedik kalciumban, magnéziumban, káliumban és rostban, amik egytől-egyig csökkentik a vércukorszintet. A rost, a fehérje és az ásványi anyagok így hárman együttes erővel egyensúlyozzák ki az inzulinszintet, és táplálják a testet.

Avokádó

Az avokádó minden szempontból szuperétel, a vércukorszint csökkentésében is nagy szerepet játszik. Olyan zsírok vannak benne, amik nagyon jók a szívnek, de rengeteg rost, aminosav, B-vitamin és ásványi anyag (magnézium, kálium) is rejtőzik az avokádóban, így remekül helyettesíti a majonézt és a sajtot. Ez főleg azokak jó hír, akik cukorbetegek, illetve laktózérzékenyek.

Tojás

A tojásnak nagyon rossz híre volt az utóbbi időben, de az igazság az, hogy szerves része lehet egy egészséges diétának. Zsírok, fehérje, és olyan vitaminok találhatóak benne, mint a B12 és a D-vitamin, ezért nem meglepő, hogy képes csökkenteni a vércukorszintet. Az ok egyszerű: nagyon könnyű megemészteni, így a benne lévő tápanyagok gyorsabban elérik a sejteket, és cserébe nem piszkálja a vércukorszintet.

Fotó: lifehack.org

Oldalak