Egészség

Innen tudhatod, hogy alul-vagy inkább túlterhelted magad

Mi a helyzet a terheléssel? Mikor terheljük túl magunkat, és mikor bírnánk még többet? Szakértőnk, Czanik Balázs capoeira aerobik oktató, életmódtanácsadó elárulja.

Optimális terhelés és ingerintenzitás

Megjelent Czanik Balázs első könyve!

Szeretnél egészségesen étkezni és rendszeresen sportolni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Czanik Balázs első könyve, a B-fit - Minden, ami mozgás hasznos tanácsokkal, gyakorlatokkal segít elérni a céljaidat. Részletekért kattints ide!

A terhelés olyan külső vagy belső környezetből érkező hatás, mely változást generál szervezetünkben. A felemelt súly nagysága, időegységre eső mozgásgyakoriság, a mozgás sebessége, gyorsasága. Terjedelme és intenzitása között összhangnak kell lenni, mennyisége és minősége pedig fordítottan arányos. A terhelés mértékét az egyes tényezők közösen határozzák meg. Ha a terhelést változtatni szeretnénk, mindig egyszerre csak egy tényezőt módosítsunk.

Belső terhelés

Külső inger hatására a szervezetben létrejövő, belső terhelésen azokat a pszichikai, fiziológiás és kémiai változásokat értjük. Jellege és mértéke az egyén aktuális állapotától, terhelhetőségétől és a külső környezettől függ.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: stonybrookindependent

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...