Top 5 legegészségesebb téli zöldség – ezekből fogyassz sokat télen

A koronavírus és az influenzaszezon miatt most még fontosabb odafigyelni az egészséges táplálkozásra. Íme az 5 legegészségesebb zöldség, amit könnyen beszerezhetsz télen is!

Téli zöldségek

A tavaszi és nyári szezonok idején, valahogy mindig adja magát, hogy milyen zöldségeket vagy gyümölcsöket érdemes fogyasztani, télen azonban ez némi kihívást jelenthet. Egészségesen szeretnél táplálkozni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Kezdésként mondjuk szerezz be az alábbi szupertápláló zöldségekből, így kezdődhet is az életmódváltás! Az alábbi téli zöldségek nagyobb cukortartalmuk miatt könnyebben ellen tudnak állni a fagyos időjárásnak. Próbáld meg valahogyan felhasználni ezeket az étrendedben!

1. Kelkáposzta A kelkáposzta kivételesen tápláló és sokféleképp felhasználható. Vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és antioxidánsokat tartalmaz. Egyes tanulmányok szerint csökkenti a tüdő- és nyelőcsőrák kockázatát.
Kattints a további képekért!

Fotó, lead: 123rf.com

Olyan italt keresel, amit büntetlenül ihatsz nyaralás közben, ünnepekkor vagy esetleg egy csajos este keretein belül? Mutatjuk mi az, ami a legkevesebbet árt a diétádnak.

Oldalak