A túlzott sóbevitel elősegítheti a szervezetben a vízvisszatartást, ami fokozhatja a visszerek kellemetlen tüneteit. A sós ételek mennyiségének mérséklésével csökkenthető a folyadékfelhalmozódás, ami enyhítheti a duzzanatot. Ezzel szemben a káliumban gazdag ételek segíthetnek a felesleges folyadék kiválasztásában és a vérkeringés javításában. Jó káliumforrások például a mandula, a lencse, burgonya vagy a halfélék.
Csökkentett sóbevitel
A túlzott sóbevitel elősegítheti a szervezetben a vízvisszatartást, ami fokozhatja a visszerek kellemetlen tüneteit. A sós ételek mennyiségének mérséklésével csökkenthető a folyadékfelhalmozódás, ami enyhítheti a duzzanatot. Ezzel szemben a káliumban gazdag ételek segíthetnek a felesleges folyadék kiválasztásában és a vérkeringés javításában. Jó káliumforrások például a mandula, a lencse, burgonya vagy a halfélék.