Tényleg egészségtelen a tanga?

Mielőtt újabb adag csipkecsodát rohanunk vásárolni kedvenc fehérneműboltunkba, jobb ha tudunk néhány dolgot.

Életünk során mindannyian elkötelezzük magunkat egy-egy márka vagy fajta mellett. Csokoládé vagy vanília, Coca-Cola vagy Pepsi, nos, ez ugyanígy van a fehérnemű osztályon is, ahol a nőknek dönteniük kell, hogy melyik két nagy tábort támogassák tagságukkal: tanga vagy...nos, mindenmás. Tény, hogy ha megkérdezel egy nőt, hogy melyik oldalon is áll, azzal szembesülsz, hogy heves tanga párti, vagy éppen ellenpárti. Nincs középút, csak a szeretem vagy az utálom.

A tanga szerelmesei általában azért imádják ezt a darabot, mert láthatatlan. Úgy tűnik, mintha semmit sem viselnének a nadárgjuk vagy szoknyájuk alatt. Az ellentábor szerint még ez sem éri meg, mivel amellett, hogy rendkívül kényelmetlen, sokkal fogékonyabbá tesz a fertőzések  és számos egyéb kellemetlen körülmény iránt.

Ha valaha is volt húgyúti fertőzésed (=UTI) - amit  mellesleg a nők 80%-a legalább egyszer tapasztal élete során -, vagy bármilyen hasonló problémád a nemi szervek területén, akkor valószínűleg már hallhattad az orvosoktól a mondatot: "Kerülje el a tangákat!"

A lehetséges problémák

Van egy ok, amiért a tangák kedvelt jelöltek a baktériumok hírnöke címre, ez pedig az elhelyezkedésük. A fehérneműk azt a célt szolgálják, hogy pajzsként védjék az érzékeny területeket a durva külső ruházattól. Mivel a tanga mindössze csak egy vékony szövet csík, nem igazán képes betölteni ezt a szerepet. Ha épp elmozog, amikor sétálsz, megvan a lehetőség, hogy a végbélnyílás baktériumai a hüvelyi régióba jutnak, ahonnan pedig a húgycsőbe, húgyhólyagba kerülhetnek, sőt még messzebb, ha kezelés nélkül hagyják.

Amellett, hogy a tanga egy lehetséges jármű a fertőző baktériumok utazása számára, maga az anyag, amiből készült, szintén irritálhatja a hüvelyt és a végbélnyílást, ha túlságosan kidörzsöli. Ez gyulladást okozhat, és ha nyílt seb keletkezik, akkor még fertőzés is előfordulhat. Sőt, a gombás fertőzésekhez is kötik őket.

Az igazság

Csakhogy a legújabb kutatások szerint mindez nem igaz. Van néhány tanulmány, amely az évek során azt vizsgálta, hogy a feltételezett kapcsolat a fertőzések és tanga között igaz-e, avagy hamis. Egy japán Egyetem például kísérletet végeztek, a tanga anyagának ügyében. A női csoport egyik fele pamut, a másik fele műszálas tangát viselt egy megadott időtartamon keresztül. Az eredmény azt igazolta, hogy ez nem befolyásolja a nők egészségi állapotát, mindkettő anyag ugyanolyan jól szellőzőtt, és nem okozott semmilyen betegséget. Az egyetlen különbség az volt, hogy amikor a résztvevők túlzottan izzadtak, a pamut sokkal jobban felszívta azt, mint a műszálas.

Szóval ha szereted, hordj nyugodtan tangát, hiszen alapvetően nem okoz egy egészséges nőnek egészségügyi problémákat. Ha viszont hajlamos vagy a húgyúti- vagy gombásfertőzésekre, vagy irritál, akkor cseréld le egy kényelmesebb darabra, vagy korlátozd a viselését azokra az alkalmakra, amikor olyan nadrágot vagy szoknyát veszel fel, ami megkívánja a tanga láthatatlanságát.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!