Egy 2021-ben a Nutrition & Metabolism című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a tejfogyasztás összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór kockázatának csökkenésével. A tej nagyszerű kalcium-, fehérje- és B12-vitamin forrás, amelyek mind felelősek agyunk egészséges működéséért, így talán nem meglepő, hogy az időskori kognitív problémák ellen is remekül beválhat.
5/6
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Csökkentheti a kognitív hanyatlás kockázatát
Egy 2021-ben a Nutrition & Metabolism című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a tejfogyasztás összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór kockázatának csökkenésével. A tej nagyszerű kalcium-, fehérje- és B12-vitamin forrás, amelyek mind felelősek agyunk egészséges működéséért, így talán nem meglepő, hogy az időskori kognitív problémák ellen is remekül beválhat.