Csokoládé
Jó hír a csokoládéimádóknak! Mind tudjuk, hogy ez az édes finomság javítja hangulatunkat, emellett viszont csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét is. Egy Harvard-tanulmány kimutatta, hogy azoknak az emberek, akik nyers kakaóbabot fogyasztottak, csökkent a vérnyomásuk. Ennek az az oka, hogy az étcsokoládéban van egy flavonoid nevű antioxidáns, melynek kis mennyiségben történő rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Persze fontos megjegyezni, hogy nem a cukros csokikról van szó, hanem a magas kakaótartalmú étcsokoládékról. A magas fehér cukortartalmú édességek éppen az ellenkező hatást váltják ki.
Fotó: Pinterest
Csokoládé
Jó hír a csokoládéimádóknak! Mind tudjuk, hogy ez az édes finomság javítja hangulatunkat, emellett viszont csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét is. Egy Harvard-tanulmány kimutatta, hogy azoknak az emberek, akik nyers kakaóbabot fogyasztottak, csökkent a vérnyomásuk. Ennek az az oka, hogy az étcsokoládéban van egy flavonoid nevű antioxidáns, melynek kis mennyiségben történő rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Persze fontos megjegyezni, hogy nem a cukros csokikról van szó, hanem a magas kakaótartalmú étcsokoládékról. A magas fehér cukortartalmú édességek éppen az ellenkező hatást váltják ki.