Egészség

Te is elköveted ezt a hibát fogmosás közben? Akár végzetes is lehet, ha így használod a fogkefét

Egy friss tanulmány szerint a rossz szájhigiénia miatt nagyobb valószínűséggel kaphatunk el olyan vírusokat, melyek rosszindulatú daganatok kialakulásához is vezethetnek.

Erre figyelj oda, hogy elkerüld a betegségeket

A megfelelő szájápolás és szájhigiénia több szempontból is létfontosságú, ám sokan még mindig nem tudják, hogyan kell helyesen rendben tartani a szájüreget és a fogakat, ezzel megelőzve a komolyabb problémák kialakulását. Emellett ott a rossz lehelet is, ami szintén a nem megfelelő szájhigiénia eredménye, és ahogyan arról nemrégiben mi is beszámoltunk, a kellemetlen szájszag jelezhet baktériumok okozta gyulladást vagy épp daganatot is. Egy friss tanulmány szerint a HPV, azaz a humán papillomavírus is egy olyan fertőzés, ami érintheti a torkot és a szájat is: ez a vírus általában szexuális érintkezés útján kapható el, és megfertőzi a bőr bármely részét, melyen nyálkahártya van. Felelős továbbá a szemölcsök és a nemi szemölcsök kialakulásáért, illetve a méhnyakrák megjelenéséért is, ám ha a fertőzés szájon át történik, olyan rosszindulatú daganatokhoz is vezethet, mint a száj- vagy épp a torokrák. Éppen ezért létfontosságú a helyes szájhigiénia, ami minimum napi kétszeri fogmosást, valamint a fogselyem rendszeres használatát jelenti. Galériánkban mutatjuk, melyek azok a gyakori hibák, amiket mindenképp érdemes elkerülni, hogy megakadályozzuk az akár végzetes betegségek megjelenését a szájban!

A szakemberek szerint a rendszeres és gyakori fogmosás, illetve a fogselyem használata elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia érdekében: egy korábbi tanulmány szerint a ritka fogmosás, valamint a fogkefe használata végzett szájvizezés és öblögetés korántsem elegendő, hiszen az ilyesfajta gargalizálás a fertőzések gyakoribb kialakulásához is vezethet. Ám ez még nem minden.
Kattints a további képekért!

Sajnos a rossz lehelet nem is leginkább téged, hanem a körülötted élőket érinti igazán és bizony, sokat tud rontani az összképen. Így tehetsz ellene!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Az elektromos fogkefék régebben egészen különleges dolognak számítottak, manapság viszont már szinte mind ezeket az eszközöket használjuk fogaink tisztán tartásához.
Fashion&Beauty
Uma Thurman Hollywood ikonikus arca, olyan hatalmas produkciókban szerepelt, mint a Ponyvaregény vagy a Kill Bill filmek.