Egészség

A paradicsomlé lehet a megoldás a szalmonella ellen?

A paradicsomról eddig is köztudott volt megannyi jótékony egészségügyi hatása, egy új tanulmány szerint viszont akár még a szalmonellával is képes lehet felvenni a küzdelmet.

Erős baktériumölő hatással bír

A paradicsom a világ egyik leggyakrabban fogyasztott zöldsége, tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és egyéb, szervezetünk számára nagyon hasznos tápanyagokkal. A Cornell Egyetem kutatói érdekes vizsgálatot végeztek a csodával bíró zöldséget illetően, melyről ugyanis kiderült, hogy igencsak erős baktériumölő hatással is bír. A mikrobiológusokból álló kutatócsoport egy bizonyos baktériumra, nevezetesen a szalmonellára fókuszált a kutatás során, mely a beleket támadva gyakran hányással, hasmenéssel és lázzal járó élelmiszermérgezést okoz. Hogy hogyan is jött a képbe a paradicsom? Olvass tovább és megtudhatod!

A Microbiology Spectrum-ban publikált tanulmány elvégzése során a kutatók a szalmonella egy konkrét típusát, a hastífusz okozó baktériumot vizsgálták, mely sajnos napjainkban is súlyos közegészségügyi problémát jelent a világ számos pontján. A hastífusz nagyon magas lázzal jár, a belekből pedig a könnyedén a véráramba kerül, teljesen elterjedve az emberi testben. A baktérium fertőzött élelmiszerek és víz útján terjed emberről emberre.
Kattints a további képekért!

A bőrgyógyász szerint van egy árulkodó jel, ami a kezek vagy a lábak bőrfelületén jelentkezik, és ami a magas vércukorszintre utalhat, ám sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szimptómát.

Leadfotó: 123rf, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.