Egészség

Fájdalmas hólyagok, afta a szájban: Ennek a vitaminnak a hiánya is okozhatja

Manapság sajnos egyre többen küzdenek vitaminhiánnyal, mely olykor akár súlyos kellemetlenséggel járó tüneteket is okozhat.

Nem szabad félvállról venni

Az arcunk sokat elmondhat egészségünkről, a különböző jelek és tünetek segítségével pedig gyakran rámutathat olyan problémákra, melyeket semmiképpen sem szabad félvállról vennünk. Az egyik ilyen probléma, melyre sokan sajnos csak legyintenek, a vitaminhiány. Amellett viszont, hogy egy-egy vitamin hiánya közérzetünkre és általános egészségünkre is negatív hatással lehet, olykor külsőleg is kellemetlen és zavaró tüneteket okozhat. Ezek közé a vitaminok közé tartozik a B12-vitamin is, melynek hiánya bizony súlyosabb következményekkel járhat, mint gondolnád! Olvass tovább!

Valószínűleg már korábban is hallottad, hogy a B12-vitaminhiány gyengeséget, fáradtságot és székrekedést is okozhat, akad viszont még ezeknél is kellemetlenebb tünet, amely a ennek következtében jelentkezhet. Talán te sem gondoltad eddig, de bizony a B12-vitaminhiány a száj körül és a száj belsejében megjelenő fekélyekkel, aftákkal is járhat, melyek nagyon fájdalmasak lehetnek.
Kattints a további képekért!

Van egy kávépótló ital, amely ízében a hagyományos, sokak által imádott forró nedűre hasonlít, de több szempontból is sokkal egészségesebb, mint a klasszikus kávé, ugyanis szervezetünkre nézve hihetetlen hatást gyakorol.

Leadfotó: 123rf, forrás: spring.org.uk

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...