Lehet alkoholt inni gyógyszerre? A megosztó kérdésre most szakértők válaszoltak

Elvileg még a fogamzásgátlók szedése mellett sem érdemes alkoholt inni. Megmutatjuk, hogy a tudomány miképp látja most ezt a kérdést.

Az alkohol és a gyógyszer együtt továbbra sem jóbarátok

A gyógyszerre alkoholt inni általában nem ajánlott, mert az alkohol befolyásolhatja a gyógyszerek hatását, felszívódását, vagy a lebomlását.

Az alkohol és a gyógyszer együttes hatása olykor súlyos következményekkel járhat, mint például vérnyomás-ingadozás, légzési nehézség, vagy ugye a májkárosodás. Bár a májunkat alapból is terheljük, ha szimplán alkoholt fogyasztunk, de gyógyszer szedése mellett erre csak ráteszünk egy lapáttal.

Az alkohol főként csökkentheti a béta-blokkolók hatását, ami veszélyes lehet a szív- és érrendszeri betegek számára.

Azonban hogyan áll most a kérdéshez a tudomány? A galériánkban mindenről lerántjuk a leplet!

Először is kezdjük az elhíresült mémmel, ami ugye azt figurázza ki, amikor a magyar ember elmegy az orvoshoz, és felírnak neki valami gyógyszert. A kérdés amúgy jogos, mert vannak azért olyan gyógyszerek, amikre nyugodtan lehet alkoholt inni, persze nem töménytelen mennyiségben.
Kattints a további képekért!

Túlélt már több nagyobb háborút, gazdasági világválságot, sőt, felnevelt 6 gyereket is.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...