Egészség

Miért ne az interneten rendelje meg a szemüvegét?

Bár a napjainkban virágkorát élő internetes vásárlás számos előnyt hordoz magában, de emellett legalább ennyi negatívumot is. Az egyik legnagyobb közülük pedig az, hogy a különböző gyógyászati segédeszközök, beleértve a szemüveget is, felelőtlenül, mögöttes tudás nélkül vásárolhatóak meg, amely a későbbiekben számos problémát okozhat.

Nem megfelelő az online kiválasztott szemüvegkeret mérete

Ugyan a látásvizsgálat után kézhez kapott, recepten szereplő értékek alapján már az egyes optikai webáruházak rendszere automatikusan ki tudja választani az Ön számára legmegfelelőbb lencsetípust, de a szemüvegkeret méretét egyedül kell meghatározni.

Ez azonban cseppet sem olyan egyszerű feladat, mint például cipők esetében, ahol a feltüntetett mérettáblázat segítségével megrendelheti a lábára tökéletesen illő lábbelit. A keretek ugyanis több mérettel is rendelkeznek, amelyek együttesen adják ki a frontrész teljes szélességét, illetve a szárak hosszúságát. Idetartozik például a lencsék kalibere és az orr rész szélessége, amelyeknek teljes mértékben passzolnia kell az Ön arcának adottságaihoz, hogy a választott keret maximálisan jól mutasson.

Ezért is érdemes felkeresni inkább egy optikai szaküzletet, ahol rengetegféle szemüvegkeret típussal találkozhat, amelyeket egymás után fel is próbálhat, hogy könnyebben tudjon majd dönteni. De a választásban nem lesz egyedül, mivel az adott üzletbe betérve, az ott dolgozó tapasztalt optikusok megfelelő segítséget fognak tudni nyújtani az Ön számára.

Ők ugyanis a munkájukból kifolyólag tökéletesen ismerik a különböző arcformákat, ráadásul még a különböző márkák méretezéseivel is maximálisan tisztában vannak, így egyből tudni fogják majd, hogy az Ön anatómiai adottságaihoz mérten mely szemüvegkeret jelenti a legjobb választást.

Könnyedén belefuthat hamisítványokba

Bár lehet, hogy elsőre igazán impozánsnak tűnik az egyes optikai webáruházak márkás szemüvegkeret kínálata, arra viszont szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy manapság már olyan minőségi hamisítványok léteznek, hogy a számítógépen keresztül könnyedén megtéveszthetik az embert.

Amennyiben viszont az optikai szaküzletek felkeresése mellett dönt, akkor ezzel a rizikóval nem kell számolnia a vásárlás során, mivel minden általuk forgalmazott kerethez eredetiséget igazoló dokumentum is tartozik.

Végül a hosszadalmas garanciális ügyintézés

Sajnos semmi sem garantálja azt, hogy nem egy olyan szemüvegkeretet rendel az internetről, amely gyártási hibával rendelkezik, vagy a szállítás során nem keletkeznek rajta mikrosérülések. Persze ilyenkor a legtöbb webáruház esetében lehetősége van a visszaküldésre, de ebben az esetben az ügyintézés és az elbírálás általában rendkívül hosszadalmas, amelynek köszönhetően Ön mindaddig szemüveg nélkül marad majd.

Oldalak

Egészség
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...