Az olívaolaj az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb olaj a sütéshez. Magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma, és közepesen magas a füstpontja (kb. 190-210°C). Viszont a sütéshez csak a finomított olívaolajat szabad bevetni, az extra szűzet semmiképp se használjuk erre. A legnépszerűbb, a napraforgóolaj közepesen magas füstponttal rendelkezik (kb. 225°C), így alkalmas a közepes hőmérsékleten való sütéshez. Magas az omega-6 zsírsavtartalma, ezért nem ajánlott túlzott mennyiségben fogyasztani, mivel az omega-6 zsírsavak túlzott bevitele gyulladásos folyamatokat okozhat a szervezetben.
6/6
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Az olívaolaj az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb olaj a sütéshez. Magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma, és közepesen magas a füstpontja (kb. 190-210°C). Viszont a sütéshez csak a finomított olívaolajat szabad bevetni, az extra szűzet semmiképp se használjuk erre. A legnépszerűbb, a napraforgóolaj közepesen magas füstponttal rendelkezik (kb. 225°C), így alkalmas a közepes hőmérsékleten való sütéshez. Magas az omega-6 zsírsavtartalma, ezért nem ajánlott túlzott mennyiségben fogyasztani, mivel az omega-6 zsírsavak túlzott bevitele gyulladásos folyamatokat okozhat a szervezetben.