Egészség

Harmadik világháború, mindent elemésztő tűz és gazdasági összeomlás: Nostradamus 2023-ra vonatkozó jóslatainál nincs hátborzongatóbb

A XVI. századi francia reneszánsz ünnepelt látnokának prognózisából kiviláglik, hogy a jövő évünk sem lesz éppen rózsás.

Lidérces pillanatok

Hamarosan beköszönt december, az év utolsó hónapja, ilyenkor pedig elérkezik a számvetés időszaka: az emberek általában mérleget készítenek a lassan elfogyó esztendőről, s mindeközben persze arra is kíváncsiak, mi vár rájuk december 31. után. A XVI. századi francia reneszánsz emblematikus figurája, a híres csillagász-asztrológus és látnok, Michel de Nostredame (latinosított nevén: Nostradamus) jóslataira ilyenkor a szokásosnál is nagyobb figyelem hárul. A közvéleményt persze megosztják a sokszor meghökkentő prognózisok, s örök vita tárgya, hogy ezek később igazolódnak-e vagy sem. Mindenesetre a Nostradamus-hívők számára 2023 is rengeteg lidérces pillanatot tartogat majd - írja a Mirror.

A látnok Próféciák című, 1555-ben keletkezett könyvében 942 olyan vers található, mely a jövendőre vonatkozó jóslatként is olvasható. Az egyik sor a szakértők szerint a 2023-as évre vonatkozik. Így hangzik: "Hét hónap nagy háború, emberek halnak meg a gonoszság miatt". A Mirror szerint a sejtelmes szavak utalhatnak akár az orosz-ukrán háború további eszkalációjára is, de nem kizárt, hogy valójában a harmadik világháborút vetítik előre, melynek során a nagyhatalmak nukleáris támadóeszközöket is bevethetnek majd.

Nostradamus "égi tűzről" is ír, melynek lángjai egy királyi épületet emésztenek. Lehetséges tehát, hogy valahol a világban porrá ég (megsemmisül) majd egy uralkodói rezidencia, a Bibliában azonban a tűz mindig valaminek (egy korszaknak) a végét jelzi. Elképzelhető tehát, hogy Nostradamus jóslata valójában a jelenleg ismert világ - a modern civilizáció - alkonyát sugallja.

Fotó: 123rf

Lapozz a második oldalra a további jóslatokért!

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!