Nem is hinnéd, mire jó a cukkini! Ismerd meg pozitív hatásait
A nyár egyik legmenőbb finomsága a cukkini, amely már nem csak a fogyókúrázók kedvence. Igazi különlegességeket készíthetünk belőle, ráadásul egészségünket is javíthatjuk vele. Nézzük, milyen pozitív hatásai vannak a fogyasztásának!
Fogyasztása
A cukkini a tök, az uborka és a sárgadinnye rokona, ami alig néhány éve jelent meg hazánkban, sokan azonban a mai napig furcsán néznek erre a növényre. Pedig nem csak finom, hanem egészséges is! Fogyaszthatjuk párolva, főzve, sütve vagy akár grillezve is, de tehetjük lecsóba, salátába, készíthetünk belőle fasírtot vagy meg is tölthetjük. Íze lágy, kissé hasonlít a tökére. A legjobb, ha még fiatal, zsenge korában esszük, ekkor még azzal sem kell bajlódnunk, hogy a magját kiszedjük, elég csak alaposan megmosnunk, meghámozni pedig nem szükséges, a héjában vannak ugyanis a számunkra leghasznosabb anyagok. Emellett - talán kissé meglepő módon - a virágát is megehetjük salátaként vagy rántva.
A cukkini pozitív hatásairól a következő oldalon olvashatsz, lapozz!