Ne vidd túlzásba! A kávé megrázóan veszélyes hatásai

Sokan ragaszkodnak a fekete löttyhöz, amit nap mint nap a testükbe töltenek. Be kell vallani, hogy jól tud esni egyszer-egyszer egy finom pohár kávé, de hosszú távon nem biztos, hogy azt a hatást váltja ki, amit valójában szeretnénk.

Nagy mennyiségű kávé

Az állandó magas mennyiségű kávéfogyasztás a testet stresszhormon termelésre serkenti. Ilyenek a kortizol, az epinefrin és norepinefrin nevű hormonok, melyek megemelik a szervezet vérnyomását, pulzusát és feszültségszintjét. Ezt legtöbben pozitívan értékelik, mert úgy hiszik, így „több energia” van a szervezetükben.

Tény, hogy az aktuális rövid távú feladatokat könnyebben és gyorsabban sikerül elvégezni. Azonban hosszú távon az állandó nagy mennyiségű kávé okozta stressz, jelentős egészségügyi következményeket von maga után.

A stressz hatása

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Nézzük a gyakorlati életben milyen egészségkárosító hatásai vannak az állandó stressznek az emberi szervezetre.

Íme a leggyakoribbak: alvászavarok, szorongás, fekély, szív- és érrendszeri betegségek, megnövekedett vércukorszint, pánikroham, szapora szívverés, bél rendellenességek, légzőszervi megbetegedések.

A következményeket levonva, érdemes tehát megfogadni a tanácsot: adj lejjebb a rengeteg kávéból, és az egészséged vélhetően javulni fog!

Ha kíváncsi vagy a világ legdrágább kávéira, akkor kattints ide!

Képek: bubblews.com, coachimpact.com

Oldalak

Home&Design
Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.
Lifestyle
Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...