Méregtelenítés, ahogy még sosem próbáltad! Az Ízesélet sztárja is erre esküszik

Télen sok méreganyag halmozódik fel a szervezetünkben, lelassul az anyagcserénk, kevesebbet mozgunk és kevésbé étkezünk vitamindúsan. EnniValó bloggerünk, Marton Adrienn bár odafigyel az étkezésre és rendszeresen jógázik is, fontosnak tartja, hogy időközönként méregtelenítsük a testünket. (x)

Milyen gyakran szoktál méregteleníteni?

Nem vagyok a léböjt kúrák híve, inkább a tudatosabb étkezésben és a mozgásban hiszek. A téli időszak után szoktam általában rászánni magamat arra, hogy újra jobban odafigyeljek arra mit is eszem és hogy mozogjak eleget. A hideg időben én is hajlamosabb vagyok kevesebb vitamindús ételt enni és ezt meg is érzem magamon. Legyengül az immunrendszerem, fáradékonyabb leszek és nem érzem magam jól a bőrömben. Ilyenkor tudom, hogy jelez a testem: ideje változtatni.

Milyen módszerekkel vágsz bele ilyenkor a változásba?

Elsőként odafigyelek az étkezésemre. Nagy turmiximádó vagyok, így minden reggel saját készítésű gyümölcsös, zöldséges vitaminbombákkal indítom a napomat. Megfelelő mennyiségű vizet iszom, és a zsírosabb, cukrosabb ételek helyett valami táplálóbb ételt választok. Emellett a mozgásról sem feledkezem meg, a jóga nagy szerelem, így heti 1-2-őt biztosan beiktatok az életembe. Plusz most kipróbáltam egy elég izgalmas edzésformát is, ami elősegíti a méregtelenítést, jót tesz a bőrnek és még fogyni is lehet vele, ha valakinek az a cél.

Milyen edzésen voltál?

A kedvenc szépségszigetemen, a Le Salonban beszéltek rá a lányok az Infratrainerre, miután meséltem nekik, hogy méregtelenítésbe fogtam. Kíváncsivá tett a dolog, így ki is próbáltam egyből.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen Infratrainer-es edzést?

Úgy képzeljétek el, mint egy nagy szobabiciklit. Tekerni kell, miközben egy speciális, műanyag nadrágot húzol fel a testedre. Edzés közben az infrasugarak behatolnak a bőr alá, belülről felmelegítik és felszabadítják a méreganyagokat. A kerékpározás hatására a feloldott zsír könnyen átalakul energiává, a méreganyagok egy része rögtön az izzadsággal, a többi pedig a felgyorsult anyagcsere révén távozik a szervezetből. Szuper kis program és biztosan beiktatok egy pár ilyen edzést a hétköznapjaimba.

Érezhető már a méregtelenítő étkezés és a mozgás hatása?

Már pár hét után sokkal jobban érzem magam. A helyes étkezés és a mozgás nemcsak a közérzetemre, a testemre is jó hatással van, de a bőröm is sokkal kipihentebb, feszesebb. Lassan remélem elérkezik az igazi tavasz is, mert én már teljes erőbedobással várom a jó időt!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!