Recept

Egy igazi energiabomba: áfonyás-banános smoothie - Én ezzel indítom a napot!

Igazi turmiximádóként az őszi-téli időszakban is odafigyelek arra, hogy egy gyümölcsös-zöldséges vitaminbombával indítsam a napomat. Az egyik kedvencem a hidegebb napokon ez az áfonyás-banános smoothie egy kis lenmaggal és spenóttal megbolondítva. A lenmag régóta gyógynövényként ismert, hiszen az egész testünkre jótékony hatással van. Serkenti az agyműködést, segít a légutak gyulladásos megbetegedéseiben, enyhíti a gyomorpanaszokat, így érdemes minél többször fogyasztani. Indítsátok Ti is ezzel a smoothie-val a napotokat, igazi energiabomba ebben a zimankós időben!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Áfonyás-banános smoothie lenmaggal és spenóttal

Elkészítés: 5 perc
Mennyiség: 1 pohár

Hozzávalók:

  • 1/2 db banán, nagyobb karikákra vágva
  • 2 dl tej (mandula, vagy tehéntej)
  • 30 g áfonya
  • 30 g friss vagy fagyasztott eper
  • 1 kis marék saláta (madársaláta vagy bébispenót)
  • 1 tk. méz
  • 1,5 ek. lenmag, őrölve

Lépésről-lépésre:

Tegyünk mindent egyidőben a turmixgépbe, és aprítsuk krémes állagúra a smoothie-t.

Tipp: Ha szeretnénk, hogy hűsítőbb legyen az italunk, akkor előző este, egy nejlonba tegyük be a feldarabolt gyümölcsöket a mélyhűtőbe. Közvetlenül turmixolás előtt pedig vegyük ki.

A következő oldalon mutatok másik két receptet is, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.