Te is mentesen étkezel? Akkor ezt a hiánypótló rendezvényt neked találták ki

Egy újabb csodaszer és táplálékkiegészítő helyett mutatunk egy tényleg kézzelfogható segítséget azoknak, akik mentesen étkeznek. Ez pedig nem más, mint a Csak a mentes fesztivál, amelyet már tizenharmadik alkalommal valósítanak meg a szervezők. Korábban eddig több mint 400 cég mutatkozott be az eseményen, ami nagyobb, híresebb és hiánypótlóbb, mint valaha. Mondjuk a részleteket.

Felelős, tudatos gondolkodás

Az elmúlt időszakban sok mindent megtanultunk. Azt, hogy milyen fontos az egészségünk. Milyen fontos az, mennyire gondolkodunk felelősen. Vagy egyszerűen csak kaptunk egy orvosi probléma miatt egy diagnózist, mely szerint étkezzünk esetleg tojásmentesen, vagy ne fogyasszunk tejet, esetleg felejtsük el a glutént. Nagyon, de nagyon nem könnyű, ha akár egy szülő vagy felnőtt életében bekövetkezik egy ilyen változás. Mert sok minden van a piacon, de nem tudni, melyik milyen, mi van benne, mennyire fogyasztható és lássuk be, ezek a termékek nem két forintba kerülnek. Vagy az is lehet, hogy a pici baba lesz ekcémás, esetleg a családban alakul ki valakinél valami olyan állapot, ami miatt úgy döntenek, a háztartást is már zöldre váltják át. Szülőként az is fontos, hogy a gyerek tízóraiját olyan dologba csomagoljuk, ami nem környezetszennyező és a kicsi se vigyen be olyat a szervezetébe, ami káros lehet a számára. Keres, kutat az ember, megoldásra vadászik, nyilván az ésszerűség keretein belül. Szeretne fejlődni, tanulni, új termékeket használni. Vagy csak tudni azt, hogy amit ránctalanítóként ken a bőrére, azzal milyen anyagokat visz be a szervezetébe.

Mentes édességek egy kosárban finom cukormentes disney

Csak a mentes

Sok-sok készítő gyártó szeretné megmutatni a portékáit annak a közönségnek, akinek ezt szánja. A felelősen, tudatosan gondolkodók számára. Ennek a legmegfelelőbb helye a „Csak a mentes!” vásár, ami szinte már legenda, akkora mérföldkő az egészségesebb életet élni vágyók körében.

"Az utóbbi másfél évben különösen felértékelődött a közösségek szerepe, így az online csoportoké is. Sokszor lendített a hangulatomon egy rosszul indult napon Andi egy-egy bejegyzése a Csak a mentes csoportban. És az utóbbi másfél évben felértékelődött a személyes találkozás szerepe is: nyár elején pont a Csak a mentes rendezvénye volt az első, ahová mehettünk, találkozhattunk, beszélgethettük, egymás szemébe nézve, egymásra mosolyogva. Ugyanezt megélhetjük most szeptemberben is, remélhetőleg, nem a nyári időszak záróakkordjaként. Az már csak bónusz, hogy a fesztiválon a mentes termékek színe-java felvonul, kóstolhatunk, informálódhatunk, vásárolhatunk, akár kedvezménnyel. Mindegy, hogy glutén-, tej-, tojás- és még sorolhatnánk- mentes alapanyagról, vagy kész finomságról van szó, Herczeg Andi felkutatja, elhozza nekünk." – meséli Vágó Piros, műsorvezető.

Csak a mentes fesztivál egészséges étkezés

A RaM Színházban nemcsak minden kipróbálható, megkóstolható a több mint 60 kiállító jóvoltából, de sok-sok előadás is lesz, étkezés, mozgás, hulladékmentes háztartás, nyers ételek,, superfood finomságok témában. Ám a worksopok-előadások között akár azt is megtekintheti a látogató, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret otthon mesütni és megannyi trükköt, tippet, valamint hasznos terméket vihetünk magunkkal haza a kellemes társasági élmények mellett.

Mindenmentes, egészséges egy helyen! - szeptember 18-án és 19-én a RaM Színházban.

Azt hinnénk nincsen koszosabb hely a lakásban, mint a mosdó és úgy tűnik, ezzel nem vagyunk egyedül. Egy amerikai professzor tesztelte a dolgot és meglepő eredményre jutott: tévhit, hogy a WC-ülőke a legkoszosabb pontja a háznak.

Fotó és Forrás: Csak a mentes!

Oldalak