Koronavírus: Bécsben az intenzíven kezelt betegek 95 százaléka nincs teljesen beoltva

Már szeptember végén válságos helyzet alakulhat ki az osztrák egészségügyi intézményekben.

Növekszik a kórházban ápoltak száma

Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése – késleltetve ugyan, de – magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is, derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból. Az MTI tudósítása szerint Bécsben, Vorarlbergben és Alsó-Ausztriában már 13,7 százalékos a kórházak intenzív ágyainak telítettsége.

Az egészségügyi minisztérium égisze alatt működő szakértői bizottság előrejelzése még riasztó képet mutat: a járvány későbbi alakulását előre vetítő számítások szerint – melynek alapját a hét napra és százezer lakosra vetített fertőzési átlag képezi – már szeptember végére kritikus helyzet alakulhat ki a kórházakban.

A jelenleg Ausztria-szerte rendelkezésre álló 2054 intenzív ágy 9 százalékát már most Covid-betegek foglalják el. Amennyiben belátható időn belül nem sikerül laposítani a járványgörbét, jóval hamarabb éri el az ország a 20 százalékos telítettségi küszöböt, mint ahogyan azt a kormány várja – figyelmeztet a bizottság. A három említett tartományban a szakértők szerint a 33 százalékos telítettség sem zárható ki.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2