A mellrák apró tünete, amit senki nem vesz észre - Erre figyelj

Fotón az életmentő jel, hogy te is felismerhesd.

A rák jelez

A mellráknak van egy olyan tünete, amit csak nagyon kevesen vesznek észre - pedig életmentő lehet. Ezt az apró, szinte láthatatlan jelet szúrta ki a melbourne-i Kylie Armstrong, majd azonnal orvoshoz fordult. A nő Facebookon osztotta meg történetét. Azóta több ezren megosztották a posztot, amihez üzenetet is mellékelt a beteg:

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a fotót. Ez a három nagyon, nagyon apró mélyedés a mell alján a mellrák jele! Így néz ki az én daganatom. Nem éreztem csomót, ahogy az orvosom sem. Ennek ellenére hallgatott rám, amikor azt mondtam, hogy a mellem másként fest, mint eddig, és ha felemelem a karom, akkor látom ezt a három apró mélyedést. A biztonság kedvéért mammográfiára küldött. Az eredmény nem volt egyértelmű, így ultrahangra is elmentem, ami kimutatta, hogy a daganat mélyen, közel az izomnál helyezkedik el.

Ez a három apró mélyedés a feje tetejére fordította az én és a családom világát. Sokkot kaptunk. Azóta hol elérzékenyülünk, hol úgy viselkedünk, ahogy mindig. Próbálunk nem gondolni rá, ugyanakkor információkat is gyűjtünk, vizsgálatokon veszünk részt, sírunk, próbálunk mindent ott folytatni, ahol abbahagytuk. Szomorúak és dühösek vagyunk. Sok kérdésünk van, de rengeteg válaszunk is. (…)

Kérlek benneteket, menjetek orvoshoz, ha bármiféle változást tapasztaltok a melleteken. Megmentheti az életeteket.”

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Facebook

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!