Ha ebből csemegézünk, csökken a szívbetegség és a rák esélye! Csak napi egy marékkal kell fogyasztani

Nem azért mondom, hogy hősködjek, de néhány éve minden egyes nap megeszek néhány szem magvat. A szerkesztőségben mindenki tudja, hogy ha reggel ropogó hang hallatszik az irodában, akkor az csakis tőlem jöhet. Éppen ezért nagyon büszke voltam magamra, amikor egy friss kutatásból kiderült: valóban jó, ha naponta falatozzuk ezeket az apró finomságokat. Sőt nagyon jó! Olvass tovább!

Magvakkal a szívbetegségek és a rák ellen

20 gramm, vagyis egy marék - ennyi magot kell elfogyasztanod naponta, hogy kevesebb eséllyel alakuljon ki nálad rák vagy bármilyen szívbetegség, derült ki egy friss kutatásból. Főleg a dió, a napraforgó és a pekándió jótékony, de a mogyoró és a mandula is őrizheti az egészségedet. Nem véletlenül ajánlgatják annyit ezeket az apró finomságokat: első és legfontosabb tulajdonságuk, hogy tele vannak antioxidánsokkal, így segítenek helyreállítani a sejtkárosodásokat; ez különösen a rákos folyamatok kivédésében játszik fontos szerepet.

A magvak ezenkívül gazdagok rostban is, van bennük E-vitamin, illetve magnézium. Többek között ezért képesek csökkenteni a koleszterin-és vércukorszintet, illetve mérsékelni a szív-és érrendszeri betegségek, például a stroke kialakulásának kockázatát. Nem, nem kell aggódni amiatt, hogy sok zsír van bennük; többszörösen telítetlen zsírokról van szó, amikre szüksége van a szervezetnek, írja a DailyMail.

Klikk tovább a folytatásért!

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!