Egészség

Elképesztő, mi játszódik le a szervezetedben, ha kevesebbet alszol 7-8 óránál

Az amerikai Columbia Egyetem szakemberei legújabb vizsgálatuk során utánajártak, mi is történik velünk hosszabb távon, ha alváshiány gyötör.

Súlyos betegségek kialakulásához vezethet

Sanja Nelic, a Nature című folyóirat hasábjain publikált tanulmány vezető szerzője azt mondta, korábban csupán epidemológiai vizsgálatok mutattak ki kapcsolatot a kevés alvás és a különféle egészségügyi problémák között, most viszont sikerült feltérképezni a háttérben meghúzódó okokat is. Mi történik akkor, ha az alváshiány krónikussá válik, azaz nem a jelenség tartósan jelen van az életünkben?

A kutatók 1000 olyan nőt figyeltek meg, akiket alváshiány gyötört, illetve 35 olyan nő adatait elemezték, akik a 12 hétig tartó vizsgálat során minden egyes nap 7-8 órát aludtak.
Kattints a további képekért!

Sokan küzdenek azzal, hogy esténként nehezen merülnek álomba, bizonyos finomságok elfogyasztása azonban pikk-pakk orvosolni tudja ezt a problémát. Cikkünkben felsoroljuk, miket érdemes enni azelőtt, hogy bebújunk az ágyba!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle