Van egy félelmetes tünete az omikron variánsnak, ami sokaknál a gyógyulás után sem múlik el

Jóllehet valamennyi koronavírus-variáns rendkívül hasonló tüneteket produkál, eddig minden egyes változat esetében felfedezhetők voltak bizonyos különbségek. Ezek után nem meglepő, hogy a jelenleg domináló omikron mutáció is képes egyedi szimptómákat okozni.

Más típusú vírusfertőzésnél is előfordul

Az eddig ismert koronavírus-variánsok nagyjából minden érintett beteg esetében hasonló tüneteket produkáltak, ugyanakkor az is elmondható, hogy e tekintetben minden változat esetében felfedezhetők voltak bizonyos különbségek is. Ezek után tehát cseppet sem meglepő, hogy léteznek "omikron-specifikus" koronavírus-tünetek is. Sajnos a szakemberek felfedezték, hogy előfordul egy olyan szimptóma is, mely számos fertőzöttnél a gyógyulás után sem múlik el.

A láz enyhe formája, az érzékeny torok és az orrdugulás mind-mind olyan jól ismert jelek, melyek tapaszthatók az omikron-fertőzöttek többségénél. A betegeket ugyanakkor gyakran hátfájás is gyötri, sőt ez a tünet sokszor akkor is megmarad, amikor a páciensek szervezetében már nincs nyoma a fertőzésnek - adta hírül a Mint.

Harish Chafle, a Mumbaiban található Global Hospital intenzív terápiás főorvosa januárban úgy nyilatkozott, vírusfertőzés esetén gyakran megesik, hogy izomfájdalom (myalgia) lép fel a betegnél. Természetesen ez alól a koronavírus sem kivétel. Az omikron esetében annyi a különbség, hogy a páciensek hátfájása a gyógyulást követően sem szűnik meg.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2