Egészség

Drámai fordulat: így változott meg a magyarok véleménye a kötelező Covid-oltásról

Novemberhez képest jelentősen növekedett azon magyar állampolgárok száma, akik határozottan elutasítják a kötelező Covid-oltást - dacára annak, hogy azóta az ötödik járványhullám is rátört az országra.

Hiába tombol az ötödik hullám, magas a kötelező oltás elutasítottsága

Magyarország a koronavírus ötödik járványhullámának terheit nyögi, nemrég újabb negatív rekordot döntött meg az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, és úgy néz ki, az omikron variáns által dominált hullám egy ideig még nem fog csillapodni. Ennek ellenére hazánkban drámai mértékben növekszik azon állampolgárok száma, akik határozottan elutasítják a kötelező koronavírus-oltás ötletét - jelentette a Napi.hu egy, a Pulzus Kutató által készített friss felmérésre hivatkozva.

A lap hozzáteszi: november közepén egy - szintén általuk kezdeményezett - kutatás adataiból az derült ki, hogy a magyar lakosság 44 százaléka utasította el egyértelműen a kötelező Covid-oltást, mostanra azonban ez az arány 59 százalékra emelkedett.

Egyértelműen a kötelező oltás mellett állt a lakosság 41 százaléka, novemberben 39 százalék vélte így, de az akkori felmérésnél további 17 százalék bizonyos munkakörökhöz kötötten elfogadta volna a bevezetését - árnyalta a képet a Napi.hu.

Fotó: 123rf

Lapozz a további adatokért!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Ez a három csillagjegy bármin képes felhúzni magát, aztán kő kövön nem marad.
Lifestyle
Egészen korai emlékeim vannak arról, hogy a szüleim a rákról beszélgetnek. Még a neve is elborzasztott! Ugyan felnőtt koromra elhalványodott a nagy ollós, vérvörös rák képe a tudatomban, amint a...
Lifestyle
Alig 40 ezer forintért hajlandó volt megválni a sminkjétől, igaz, ennek köszönhetően azonnal bukta a pasiját.