Egészség

Most derült csak ki: a Covid-járvány során olyan személyt is koronavírusban elhunytként regisztráltak Magyarországon, aki öngyilkos lett

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapította: a koronavírus-járvány alatt pontatlan volt az adatkezelés Magyarországon.

Rengeteg hibát regisztrált az Adatvédelmi Hatóság

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapítása szerint pontatlan volt a Covid-megbetegedések és halálozások adatkezelése a koronavírus-járvány időszakában Magyarországon - számolt be róla az RTL Híradója. A pandémia legválságosabb periódusaiban naponta tartott sajtótájékoztatót az Operatív Törzs, ahol legtöbbször Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a fertőzöttséggel és a halálozásokkal kapcsolatos legújabb információkat. Az Adatvédelmi Hatóság vizsgálata rámutatott, hogy időként súlyos hibák csúsztak a statisztikába - például 2021 novemberében, amikor Pintér Sándor belügyminiszter magyarázkodott arról, miért emelkedett intenzíven, egyik napról a másikra az elhunytak száma.

Lapozz! Cikkünk a galériában folytatódik!

"Sajnálatos módon a statisztikai iránymutatás a három ünnepre való tekintettel egyes kórházakban megcsúszott, és ennek köszönhető az, hogy 107 eset egyszerre került kimutatásra" - nyilatkozta 2021 végén Pintér Sándor, az NAIH szerint azonban rengeteg probléma merült fel a koronavírusos betegek, illetve a fertőzésben elhunytak adatainak kezelése kapcsán.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.
Lifestyle
Gyönyörű júniusi reggelre ébredhettünk ma. Kezdhetnénk így is ezt a cikket, ez azonban sajnos nem igaz.
Fashion&Beauty
Mutatjuk a 2023-as nyári manikűrtrendeket, amelyek között biztosan találsz neked valót.