Egészség

Most derült csak ki: a Covid-járvány során olyan személyt is koronavírusban elhunytként regisztráltak Magyarországon, aki öngyilkos lett

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapította: a koronavírus-járvány alatt pontatlan volt az adatkezelés Magyarországon.

Rengeteg hibát regisztrált az Adatvédelmi Hatóság

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapítása szerint pontatlan volt a Covid-megbetegedések és halálozások adatkezelése a koronavírus-járvány időszakában Magyarországon - számolt be róla az RTL Híradója. A pandémia legválságosabb periódusaiban naponta tartott sajtótájékoztatót az Operatív Törzs, ahol legtöbbször Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a fertőzöttséggel és a halálozásokkal kapcsolatos legújabb információkat. Az Adatvédelmi Hatóság vizsgálata rámutatott, hogy időként súlyos hibák csúsztak a statisztikába - például 2021 novemberében, amikor Pintér Sándor belügyminiszter magyarázkodott arról, miért emelkedett intenzíven, egyik napról a másikra az elhunytak száma.

Lapozz! Cikkünk a galériában folytatódik!

"Sajnálatos módon a statisztikai iránymutatás a három ünnepre való tekintettel egyes kórházakban megcsúszott, és ennek köszönhető az, hogy 107 eset egyszerre került kimutatásra" - nyilatkozta 2021 végén Pintér Sándor, az NAIH szerint azonban rengeteg probléma merült fel a koronavírusos betegek, illetve a fertőzésben elhunytak adatainak kezelése kapcsán.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Utazás
Új rendszer lépett érvénybe Párizsban és környékén a tömegközlekedésben: "Párizs 2024"-es bérlettel korlátozás nélkül lehet utazni a paralimpia végéig.
Sztárok
Sebestyén Balázs roppant büszke a gyermekeire. Mind a kettejüket más vonzza, szóval eltérő műfajban igyekeznek kihozni magukból a maximumot.
Egészség
Mindenkinek becsúszhat egy nagyobb buli, amikor alapos fejfájással ébredünk. A másnaposságra vannak jól bevált ellenszerek, de erre senki sem gondolt volna.