Egészség

Íme a szívinfarktus kevésbé ismert előjele: ez a tünet figyelmeztetheti a nőket a közelgő bajra!

Egy felmérés szerint a nők 40%-a tapasztalja magán ezt a furcsa tünetet a szívinfarktus bekövetkezése előtt, így nem árt odafigyelni erre a semmiségnek tűnő jelre.

Ne hagyd figyelmen kívül, ha ezt tapasztalod!

A szívinfarktus a szívizom súlyos vérellátási elégtelensége következtében kialakult szívizomelhalás: ahogyan a WEBBeteg is írja, szemben az agyi infarktussal (stroke), amely lehet vértelen és vérzéses, a szívinfarktus vértelen, vagyis kialakulásakor egy véralvadék hirtelen elzár vagy erősen beszűkít egy artériát a szívben. A dolgot tovább súlyosbítja, hogy egy szívinfarktus sokszor nem jár drámai, feltűnő tünetekkel, gyakran előfordul az is, hogy nincsenek észlelhető jelek, ezért is olyan veszélyes, hiszen több esetben is halállal végződik, ha nem ismerik fel és kezelik időben. Feltűnő jelei lehetnek azonban a nyomásérzés a mellkas közepén, szorító mellkasi fájdalom, kisugárzó mellkasi fájdalom a váll, a hát, a kar irányába, folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén, fáradtság, izzadás, ájulás, légszomj vagy épp hányinger és hányás. Van azonban egy olyan előjel, ami a nőknél gyakrabban előfordul, mint a férfiaknál: a Circulation folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szívinfarktuson átesett nők 40%-a tapasztalta ezt a furcsa és szokatlan tünetet. Galériánkból megtudhatod, mi is ez!

A British Heart Foundation szerint a brit nők esetében 50 %-kal nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják rosszul a nőket, ha koszorúér-problémákról van szó, pedig a szívinfarktus Nagy-Britanniában körülbelül 77 nő halálát okozza naponta, ám gyakran a szakemberek a közelgő baj előjeleit csupán szorongásnak vagy gyomorégésnek tulajdonítják, ha egy nő fordul orvoshoz.
Kattints a további képekért!

Na persze nem szabad túlzásba vinni ennek az élelmiszernek sem a fogyasztását, hiszen mint tudjuk, a jóból is megárt a sok.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...