Kiderült: valójában ez az összefüggés a halálozási mutatók és az átoltottság között

Az Európai Bizottság a közösségi médiában mutatott egy ábrát, mely pontosan illusztrálja, valójában mi a kapcsolat a halálozási mutatók és az átoltottság mértéke között az egyes uniós tagállamokban.

Negyedik hullám: Európa forrong, sokan elutasítják az oltást

A koronavírus-járvány negyedik hulláma óriási megpróbáltatást jelent a világ legtöbb országának, az uniós tagállamok számára pedig különösen nagy terhet jelent. Az elmúlt hetek során szinte minden európai országban berobbant a negyedik járványhullám, a kontinens népességének egy része pedig forrong, hiszen az uniós kormányok ismét szigorító intézkedéseket hoztak a fertőzöttség és a halálozás csökkentése érdekében.

A hétvégén Ausztriában, Hollandiában, Horvátoszágban, Észak-Írországban és Olaszországban is tömegmegmozdulásokra került sor a negyedik járványhullámmal összefüggő korlátozások miatt, az esetszámok viszont változatlanul növekednek, méghozzá drámai ütemben.

Mindeközben egyre többen viszonyulnak erős szkepticizmussal a koronavírus elleni védőoltáshoz. Sokan hangoztatják a közösségi médiában, hogy már az első két oltásukat is megbánták, a harmadikat pedig semmiképp sem szeretnék beadatni maguknak, miközben a kutatók szerint még mindig a vakcina a legjobb esélyünk arra, hogy komolyabb tünetek nélkül átvészeljük a fertőzést.

Az Európai Bizottság most a Twitteren tett közzé egy módfelett szemléletes ábrát, mely végre választ ad arra a sokakat foglalkoztató - és olykor parázs ellentéteket is eredményező - kérdésre, hogy valójában milyen összefüggés mutatható ki a halálozási statisztikák és az átoltottság között.

Fotó: 123rf

Lapozz, lerántjuk a leplet!

Oldalak