Környezetbarát padlóburkolatok az egészséges otthonért

Egészségtudatos felnőttként nemcsak a saját és családunk életmódjára érdemes odafigyelnünk, hanem a lakókörnyezetünkre is. Már az otthonunk tervezésekor érdemes szemügyre venni a fal- és padlóburkolatok egészségesebb alternatíváit, hogy a lakhelyünk tetőtől talpig a kikapcsolódást és a feltöltődést szolgálja. A következőkben bemutatásra kerülő természetes anyagok kiválóan helyettesítik a jól megszokott parkettát és szőnyeget.

A parafa
A természetes anyagok közül a parafa rendelkezik a legjobb hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal, valamint rendkívül rugalmas. Számos előnnyel rendelkezik, például antibakteriális, penész- és korhadásálló, nehezen éghető, illetve ellenáll a bogarak és rágcsálók támadásának is. Portaszító tulajdonságának hála az allergiás betegek számára is megfelelő választás lehet. A parafa hőszigetelési képességéből adódóan növeli a falak belső hőmérsékletét. Energiaköltségeink csökkentésén túl sokkal csendesebbé és barátságosabbá varázsolhatjuk az otthonunkat.

A bambusz
Elsőre talán furcsán hangzik, de a bambusz valójában nem is fa, hanem a trópusi övezetben termesztett fűféle. Az esőhöz és magas páratartalomhoz szokott növényből készült parketta nagyon rugalmas és ellenáll a kiloccsanó víznek, ezért fürdőszobába és konyhába is kitűnő választás. A parafához hasonlóan még a zavaró kártevőknek is képes ellenállni. Letisztult és kissé keleties hangulatának köszönhetően a feng shui követői is örömüket lelik majd ebben az egyedi padlóburkolatban.

Organikus rostszőnyegek
Hazánkban is egyre népszerűbbek a trópusi növényekből készült szőnyegek. Nagy rugalmasságuk és hőszigetelő képességüknek révén kül- és beltéren egyaránt megállják a helyüket. Az erős szálaknak hála rendkívül időtálló darabok. Gyerekszobákban is biztonsággal használhatóak, mivel antibakteriálisak, nem gyúlékonyak és káros anyagoktól mentesek. Nedvességtartalmuk egészséges klímát biztosít a lakásban. A konyhába és az étkezőbe kevésbé jó választás a rostszőnyeg, mert a különböző foltokat nehéz eltávolítani belőle.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!