Jojobaolajjal az egészségért!

Egy külsőleg használt olaj, amely használatával nagy lépést tehetünk hajunk és bőrünk egészsége felé. Ismerjük meg a jojobaolajat közelebbről!

A jojobacserje diószerű terméséből nyerik ki ezt az inkább viaszhoz hasonlító olaj állagú természetes kozmetikumot. A már az indiánok által is ismert, nemes olaj, többek között sebek fertőtlenítésére is alkalmas amellett, hogy hatását a bőr és hajápolásban ismerhetjük leginkább.

A bőr
A jojobaolaj számít a leghatékonyabb és legelviselhetőbb természetes kozmetikumnak, hiszen megtalálható benne számos vitamin, és ami rendkívül érdekes, az az antiallergén hatása, ami miatt bármely bőrtípusra kenhető. A bőrhöz az említett antiallergén hatása miatt és a benne található, az emberi bőr által termelt faggyúhoz hasonlító viaszok miatt kíméletes és különösen hatásos. Emellett növeli a bőr rugalmasságát, ellenállóképességét és beállítja a zsírtermelését. Zsíros vagy kevert bőr esetén megakadályozza, hogy a bőr még több faggyút termeljen, így nincs szükség tonnányi sminkre, hogy bőrünk ne csillogjon. Használata hidratálókrémhez keverve, különösen aknés bőr esetén javasolt, mivel csökkenti a miteszerek számát. Nem csak a zsíros bőrre kenve hatásos, hanem a száraz részeket is helyrehozza. A teendőnk, hogy fürdés után a vízes testünket bemasszírozzuk vele és a bőr kirepedése rögtön eltűnik, így kitűnő kúra a kiszáradás ellen. A smink lemosására is alkalmas az olaj, csak pár cseppet kell csöpögtetni egy vattapamacsra és nyugodtan le lehet törölni vele a szemfestéket és az alapozót. A száraz, kicserepesedett ajkak ellen is alkalmazható, sőt a szintén kiszáradt körömágyunkat is hidratálhatjuk vele. A jojobaolaj a gombás fertőzések ellen is kitűnő, hiszen fungicid hatású, így gátolja több gombafaj, köztük a candida szaporodását.

A haj és a fejbőr

Nem csak a bőr egészségéért tehetünk jojobaolajjal, hanem a hajéért is. Hajmosáskor kenjük be alaposan a hajvégeket, sőt még a balzsamunkhoz is keverhetünk belőle, hogy az egész hajunk egészségesen csillogóvá váljon. Rendszeres használata segít megakadályozni a hajvégek töredezését és csökkenti a hajhullást. Még egy nagyon jó tulajdonsággal rendelkezik ez a természetes kozmetikum, méghozzá azzal, hogy orvosolja a seborrheás fejbőrt. Egyensúlyban tartja a fejbőr sebum mennyiségét, így kúra lehet a korpa ellen. A jojobaolajat a haj egészen a fejbőrbe felszívja és lebontja a képződőtt sebumot, amely a korpásodás oka. A kezelés utána a hajtüszők kitisztulnak és újra egészséges lesznek.

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...