Időjárás: ilyen egészségügyi panaszok támadhatnak rád a hidegfront miatt, érdemes felkészülni

Gyanús lehetett mindenkinek, hogy ez az áprilisi nyár nem fog végig velünk maradni. A markáns hidegfront orvosmeteorológia szempontból is felfordulást okoz.

A frontérzékenyek jobb, ha felkészülnek

A hirtelen jött nyár is alapból megviselte az erre érzékenyebbeknek a szervezetét, most pedig rögtön vissza is fogunk váltani az őszbe.

Az Időkép megemlíti, hogy északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el térségünket. Ez kedden átvonul fölöttünk, mögötte a mostaninál mintegy 15 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő.

A galériánkban megmutatjuk, mire kell készülni orvosmeteorológia szempontból!

Amikor a nagy meleget egy hirtelen érkező hidegfront követi, akkor fel kell készülnünk rá, hogy ez fizikai tüneteket is fog okozni.
Kattints a további képekért!

És ez még mind semmi ahhoz képest, amire a hét közepén számíthatunk.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.