Húsevő baktériumtól rettegnek a szekszárdi kórházban - Ezek a fertőzés tünetei

Rettegés és karantén vár a betegekre a szekszárdi kórházban, ahol a borzalmas húsevő baktérium szedi áldozatait. A klinika orvosa szerint a pécsi intézményben nem tartják be a higiéniai előírásokat.

A Bors információi szerint a Pécsről Szekszárdra visszaszállított betegeket azonnali vizsgálat - végbélkenetvétel - várja, ugyanis kivétel nélkül mindegyik páciensek MRSA, azaz húsevő baktérium fertőzése van.

A kórház ápolószemélyzete azt állítja, hogy a pécsi kollégák nem tartják be a higiéiniára vonatkozó szigorú szabályokat - állítólag nem mosnak rendszeresen kezet -, ezért a fertőzés egyik betegről a másikra terjed.

Az elmúlt negyedévben úgy kétszáz beteg érkezett vissza a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk, és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző, fokozottan antibiotikum-ellenálló baktériumok valamelyikét – nyilatkozta a Borsnak a Tolna megyei Balassa János Kórház higiénikus főorvosa. Azt is elmondta, bár többször jelezték a problémát a pécsi klinikának, nem történt változás.

Fotó: epulettar.hu

Akár te is hordozó lehetsz! Klikk tovább a fontos infókért!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!