Hidratálás és egészség - Ezért fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel

A legtöbben nem veszik komolyan a figyelmeztetéseket, miszerint naponta legalább 2 liter folyadékra van szüksége a szervezetnek, pedig ez nem csupán az egészségünk, hanem a szépségünk miatt is fontos lenne.

Kevesen tudják, de...

...testünk 60%-át víz alkotja; egy 60 kilós ember esetében ez 36 kilogrammot jelent. Nem véletlenül mondják, hogy a víz minden élet forrása. Szilárd táplálék nélkül 4-6 hetet is kibírunk, folyadék nélkül azonban csak néhány napot!

Sokan azt gondolják, hogy mivel nem izzadnak sokat, nem veszítenek folyadékot, tehát felesleges hidratálni a szervezetet, ez azonban nem igaz. Csupán azzal, hogy egy helyben ülünk és levegőt veszünk, 3 és fél deciliter víz távozik a testünkből!

Fotó: q8rashaqa.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.