Egészség

Te sokszor hazudsz? Megdöbbentő, hogyan hat a szervezetünkre és egészségünkre a gyakori füllentés

Azok az emberek, akik hazugságban élnek, a bűntudat mellett más kockázatot is vállalnak, melyek nem túl kellemes egészségügyi komplikációkhoz is vezethetnek. Aki ugyanis nem gyakorlott hazudozó, annak egy hazugság elmondására pontosan ugyanúgy reagál a szervezete, mint egy vészreakció esetén.

Súlyos bűntudat

Amikor hazudunk, testünk kialakít egy fiziológiás reakciót, ami a szimpatikus idegrendszer aktiválódásával és nagymértékű adrenalin-felszabadulással jár. Ennek következtében a légzés- és a pulzusszám szapora lesz, ellenben az emésztés lelassul, az izom- és az idegrostok pedig túlérzékenyek lesznek. Ez első hallásra nem tűnik komolynak, de idővel olyan következményekhez is vezethet, amiket senki sem akar megtapasztalni, például koszorúér-betegségekhez, stroke-hoz vagy szívelégtelenséghez. Hogy miért? Mert a vérnyomás emelkedik, amikor az ember hazudik, ami huzamosabb idő után életveszélyes. Továbbá ezt a tényt használják ki a hazugságvizsgáló gépek is: azt figyelik, mennyire ugrik meg az alany vérnyomása egy-egy állítás hatására.

Lapozz, folytatjuk!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...