Nem megy a folyadékpótlás? Csak ezekre figyelj és könnyen meglesz a napi 2 liter

Ahhoz, hogy a nyári meleget el tudjuk viselni, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű- és minőségű folyadékbevitel. Azt persze mindenki tudja, hogy napi két liter folyadék - lehetőleg víz elfogyasztása - szinte kötelező lenne szervezetünk karbantartásához, mégis csak nagyon kevesen tudják betartani ezt a szabályt, pedig egyszerűbb, mint gondolnák!

Mi történik, ha nem iszunk eleget?

Tulajdonképpen millió zavaró tünet visszavezethető a vízhiányra. Ha például szokatlanul fáradékonyak vagyunk, vagy nem tudunk kellőképpen koncentrálni az adott feladatunkra, akkor nagy az esélye, hogy a szervezetünk folyadékért kiált. Ezeken kívül tünet lehet még a rossz alvás, a fejfájás, szédülés vagy émelygés is, de az is könnyen előfordulhat, hogy a folyadékhiány miatt ingerültebben reagálunk bizonyos helyzetekben.

Nem csak vízzel hidratálhatunk

A folyadékbevitel nagy része, általában 70-80%-a italokból származik, 20-30 %-át pedig szilárd táplálékkal visszük be. Ha annyira nem ugrunk a sima csapvízért, az ásványvíz mellett szóba jöhetnek többek között a natúr teák, alkalmanként a 100%-os gyümölcslevek, vagy az energiamentes édesítőszerrel készült italok is. Sok ízletes gyümölccsel és zöldséggel is pótolhatjuk a folyadékot: a dinnyének, az uborkának, a paradicsomnak, a kivinek, a mandarinnak és a narancsnak például kiemelkedően magas a víztartalma.

Fő a változatosság

Kutatások támasztják alá, hogy aki egy nap többféle italt is fogyaszt, az nagyobb valószínűséggel teljesíti a javasolt napi 2-2,5 liter folyadékbevitelt. Hajlamosak vagyunk tehát többet inni akkor, ha a víz mellett különböző ízű italokból is választhatunk, ezért nem javasolt például az üdítőket teljesen száműzni mindennapjainkból, mert így csökkenhet folyadékbevitelünk.

A nyári diéta alapvető eleme

Sokan hiszik azt, hogy a folyadékmegvonással még inkább csökkenthetik a testsúlyukat, pedig éppen ellenkezőleg: ha nem viszünk be elegendő folyadékot a szervezetünkbe, az kénytelen lesz a vizet visszatartani. Testünk folyamatosan vizet veszít a hétköznapi működés és a testmozgás során, amit aztán pótolnia kell. A folyadékbevitel csökkentése tehát nem fogyáshoz, hanem testünk egyensúlyi állapotának felborulásához és kiszáradáshoz vezet.

Válts stílust a Vöslauerrel! (x)

Ha számodra is fontos az egészséges életmód és a folyamatos folyadékpótlás, akkor a Vöslauer prémium ásványvizet imádni fogod! A márkával ráadásul most még nyerhetsz is, ehhez pedig nem kell mást tenned, csak vásárolj 2 db Vöslauer terméket bármely részt vevő üzletben és töltsd fel a vásárlást igazoló blokk AP kódját valamint a vásárlás pontos idejét a Vöslauer weboldalán. Nyerd meg a fődíjat, egy teljes stílusfrissítő csomagot, vagy a további értékes nyeremények egyikét!

A nyereményjáték időtartama: 2017. 06. 15 - 2017. 08. 15.

Szólj hozzá Te is!