Meddőség kezelése alternatív gyógymódokkal: tényleg beválik az aviva torna?

A meddőséggel való harc során előbb vagy utóbb eljöhet az az idő, amikor a hagyományos orvoslástól az alternatív gyógymódok felé fordulunk. Mit érdemes kipróbálni és melyik a leghatásosabb? Áttekintés 1. rész.

Kókány Hajni - blogger

A meddőség személyes érintettsége kapcsán kezdtem el a blogírást egy pár évvel ezelőtt. Az elmúlt időszakban hosszú és göröngyös utat jártam be, aminek a tapasztalatait szívesen megosztom veletek, hiszen tudom, hogy sajnos sokan járnak hasonló cipőben. Ha nemcsak itt szeretnél találkozni velem, akkor látogasd meg a Facebook oldalamat, ahol további érdekességeket is találhatsz a témában.

Hagyományos orvoslás helyett alternatív gyógymódok

A meddősséggel való harcban az ember bizony sokszor elbizonytalanodik, reményvesztett lesz, sokszor még az orvos társadalommal is problémája adódik. Az időpont egyeztetések nehézkesen mennek, vannak olyan vizsgálatok, amikre heteket, rosszabb esetben akár hónapokat is várni kell. Persze, ha az ember magán úton intéz mindent, akkor több kapu kinyílik előtte, de ezt nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, így maradnak a hosszú várakozások a különböző kórházakban és egészségügyi intézményekben.

Mindezt még az is nehezíti (legalábbis lélekben), hogy sok esetben olyan helyekre szól a beutaló, ahol nagyhasú kismamák is szép számmal megjelennek (pl. ultrahang). Az ember ilyenkor nyel egyet és elfordul, vagy elképzeli, hogy ő milyen lesz majd ilyen kismamaként és alig várja az az időpontot, amikor már a saját várandós kiskönyvével feszíthet a váróban. Nehéz pillanatok ezek.

Azt gondolom, hogy minden meddőségi folyamatban eljön az az idő, amikor a nő az alapos internetes kutakodása eredményeként elkezd az alternatív gyógymódok, kezelések irányába fordulni. Meddőséggel foglalkozó célzott kereséseim alapján az alternatív kezelések száma végtelen, rengeteg oldal megemlíti, hogy az adott terápia jó lehet a meddőség kezelésére. És mindig akadnak olyan vendégvélemények, amelyek arról szólnak, hogy az adott nő éppen a kezelés után esett spontán teherbe. Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Felbuzdulva mások sikerén felírja a listájára ezt az alternatív gyógymódot is kipróbálásra.

És most nézzük, melyek is azok az alternatív módszerek, amelyek fellelhetők a neten (a teljesség igénye nélkül): aviva torna, arwen torna, méhgyógyítás, theta healing, talpreflexológia, homeopátiás kezelések, kineziológia, jóga a várandósságért, hőkamerás állapotfelmérés, biorezonanciás vizsgálat, természetgyógyászat, akupunktúra, de ide sorolható akár a pszichológus, a perinatális tanácsadó, szomatodráma játékok, családállítás, stb.

Ezeknek egy részét én magam is kipróbáltam, úgyhogy ebben és a következő írásban megosztom veletek a saját tapasztalataimat. Előre bocsátanám, hogy ezek a saját érzéseim, a saját véleményem, a saját tapasztalásom, az, hogy nekem ez vagy az a módszer bejött, vagy éppen hogy nem jött be, az nem azt jelenti, hogy másnál is így fog történni.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: thesun.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!