Egészség

Végre itt az eperszezon! Íme az isteni gyümölcs 7 kiemelkedően pozitív egészségügyi hatása

Ha minket kérdezel, kevés finomabb gyümölcs létezik az epernél. Egyszerre édes és savanykás, lédús, ugyanakkor kemény annyira, hogy jó legyen beleharapni. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, így miközben esszük, nemcsak az élvezeteknek adunk, hanem az egészségünkért is teszünk. Pontokba szedtük, mik a legfontosabb előnyei - most, hogy itt van a szezonja, úgy hisszük, elég időszerű erről beszélni. Olvass tovább!

Erősíti az immunrendszert

Az eper az egyik legjobb C-vitamin forrás, egy pár nagyobb szemmel már fedezni tudod a napi szükséglet felét. A C-vitaminról köztudott, hogy elengedhetetlen az egészségesen működő immunrendszerhez, így minél többet viszel be a szervezetbe, annál erősebbnek érezheted magad. Az eper antioxidánsokban is gazdag, amivel szintén véd a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. Kutatók egyébként kiderítették, hogy az eper antioxidánsai még hetekkel a gyümölcs elfogyasztása után is ott vannak a vérben, készen arra, hogy valami jót cselekedjenek.

Hozzájárul a szem egészségéhez

Az eperben rejtőző antioxidánsok a szemet is óvják a különböző betegségek, így például a hályog kialakulásától, ami öregkorban akár vakságot is okozhat. A szemnek azért van nagy szüksége a C-vitaminra, mert így ki tudja védeni a káros szabadgyökök, illetve a Napból érkező UV-sugárzás támadását – így a szemlencse és a retina is tovább maradhat egészséges. Egyvalamire azonban vigyázz: kutatók szerint ez csak akkor érvényes, ha a C-vitamint gyümölcsökből és zöldségekből szerzed, nem tablettákból!

Fotó: store.isons.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!