Ennyi ideig kell várni vetélés után - Így a legvalószínűbb, hogy egészséges babátok születik

Egy vetélés a pár mindkét felét egyaránt nagyon megviselheti, de ha komolyan gondoljuk a családbővítést, túl sokáig mégsem szomorkodhatunk.

A vetélés nagyon fájdalmas

Nincs olyan nő, akit ne viselne meg egy váratlanul bekövetkező vetélés, függetlenül attól, hogy első vagy sokadik gyermekét várta. Természetesen ilyenkor nem csak a kismama érez elviselhetetlennek tűnő lelki fájdalmat, csalódottságot és olykor haragot, hanem a kispapa is. Ha azonban komolyan gondoljuk a családbővítést, nem süllyedhetünk önsajnálatba, tudatos tervezésre lesz szükség.

Kereken három hónap

Amerikai tudósok egy csoportja a közelmúltban publikálta kutatásának eredményét. A vizsgálat témája az volt, mennyit kell várnia egy párnak a vetélés után, hogy a nő ismét megtermékenyüljön, és végül egészséges kisbabának adjon életet. A felmérésben 1000 pár vett részt, akik közül 765 körülbelül három hónappal később próbálkozott ismét, 77%-uk pedig sikerrel is járt. Ezzel szemben azok közül, akik ennél tovább vártak, csak 23% járt sikerrel.

A felmérésben részt vevő nők átlagéletkora 29 év volt, párjaiké pedig 30 körül. Többségük házasságban élt és legalább középfokú végzettséggel rendelkezett. A részt vevő hölgyek fele a 8. és a 13. hét között vesztette el babáját, 44%-uk pedig még a 8. hét előtt vetélt el. A vetélést követő első hat menstruációs ciklus alatt 644 pár nőtagja esett teherbe.

Az orvos szerint ennyit sem kell várni

A DailyMail magazinnak nyilatkozó Dr. Karen Schliep szerint semmi valóságalapja nincs annak a népszerű tanácsnak, mely szerint bármennyit is várni kellene a vetélés után. Éppen az ellenkezője igaz, minél előbb próbálkozik ismét a pár, annál valószínűbb, hogy a dolog vége egy csodaszép kisbaba lesz.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: 4 otthon is elvégezhető teszt, amiből megtudod, egészséges vagy-e - Egy perc alatt megvan az eredmény

Fotók: baby.co.uk, pleasemakemeasandwich.com; Leadfotó: arogyamasthu.com

Szólj hozzá Te is!