Ezért izzadsz annyit éjszakánként - 7 meglepő ok is megbújhat a kínzó verejtékezés mögött

Már régóta foglalkoztat, hogy vajon miért izzadsz annyit éjszakánként, de még nem jöttél rá az okára? Mutatunk 7 lehetőséget, ami magyarázata lehet a kellemetlen tünetnek. Olvass tovább!

Gyógyszerek

Egyes gyógyszerek mellékhatásai között az erős éjszakai izzadás is szerepel. A leggyakoribb ilyen szer az antidepresszáns, a páciensek 8-22%-a számolt be erről a kellemetlen tünetről, de verejtékezhetsz a lázcsillapítótól is, például a paracetamoltól és az ibuprofentől.

Alacsony vérnyomás

Akkor is átizzadod az éjszakát, ha alacsony a vérnyomásod. Ráadásul, ha ez az állapot alacsony vércukorszinttel, rémálmokkal, fejfájással jár, akkor akár cukorbetegség is lappanghat a hátérben.

Fertőzés

Ha az éjszakai izzadás egyre többször bukkan fel és egyre hosszabb ideig tart, akkor komoly fertőzés is állhat a hátterében. A verejtékezés elsődleges tünete a TBC-nek, a szívbillentyű-és szívbelhártyagyulladásnak, a csontvelőgyulladásnak és a HIV-nek.

Rák

Ha daganat növekszik benned, az éjszakai izzadás olyan erős, hogy akár ruhát is kell cserélned, annyira átázott minden körülötted. Fontos azonban megjegyezni, hogy a különböző ráktípusoknak nem az izzadás az elsődleges tünetük, így érdemes alaposan kivizsgáltatnod magad, mielőtt pánikba esnél.

Fotó: glutenfreegigi.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!