Egészség

Nyílt levélben kérik a szakemberek: ezt soha ne vedd be súlyos allergia esetén - Akár halált is okozhat

"Kalciumot allergiában NE! Orvos kollégák és gyógyszerészek csatlakozását vártuk az alábbi nyílt levélhez." - ezzel a felhívással fordult a szakemberekhez Dr. Novák Hunor csecsemő-és gyermekgyógyász. Az orvos célja az volt, hogy felhívja a figyelmet: hazánkban a kalcium széleskörű használata téves szokás, és bizonyos esetekben akár halált is okozhat. Olvass tovább!

A kalcium hatástalan az allergiában

Dr. Novák Hunorról legutóbb akkor írtunk, amikor dühös posztban fakadt ki azok ellen az emberek ellen, akik hisznek a Grabovoj-számsorokkal gyógyító kuruzslóknak. Most egy újabb fontos témában emelte fel a szavát: nyílt levelet írt a kalcium szükségtelen alkalmazásáról.

"A strandszezonban fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a kalcium nem az allergia gyógyszere, és darázs/méhcsípésben is teljesen hatástalan. (...) A kalciumba vetett alaptalan bizalom hamis biztonságérzetet ad, emiatt késhet a valóban hatásos gyógyszerek alkalmazása, amely súlyos esetben akár halálhoz is vezethet." - írja Dr. Novák Hunor.

Az elszánt orvos kollégákat, gyógyszerészeket szólított fel, hogy csatlakozzanak hozzá a kalcium elleni "harcban" - számos neves szakember tett eleget a kérésnek. "Alulírottak úgy gondoljuk, ideje, hogy a téves, elavult szokások kikopjanak a mindennapokból; a szokásokon és hagyományokon alapuló orvoslást a modern, bizonyítékon alapuló (evidence-based) nézetek váltsák fel, a betegek pedig kalcium helyett antihisztamint használjanak az allergiás tünetek enyhítésének céljából."

Olvasd el az orvos posztját a következő oldalon, és tudd meg, kik csatlakoztak hozzá!

Fotó: Facebook

Oldalak

Egészség
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.