Egy igazi őszi kedvenc: a dió - Ezért éri meg sokat ennünk belőle

Az őszi és téli időszak egyik nagy kedvence a dió. Amellett, hogy igazán finom összetevője a süteményeknek, rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre.

Telítetlen zsírsavak

A dió a telítetlen zsírsavak egyik természetes forrása. Ezért érdemes sokat ennünk belőle, hiszen ezek a zsírsavak többek között segítenek csökkenteni a koleszterin szintünket, de nem csak csökkentik, hanem egyúttal normális értéken is tartják.

Antioxidáns

A dió sok más gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan tökéletes antioxidáns forrásunk. Ráadásul omega3 zsírsavat is tartalmaz, így a szív és érrendszerünk egészségének megőrzésében is fontos szerepe van. Emellett pedig a vérerek rugalmasságát is segít megőrizni.

Vértisztító

Régóta ismert a dió vértisztító hatása is, de serkenti az emésztést és bélféregűző hatással is rendelkezik. Nem utolsó sorban pedig hatékony segítséget nyújthat a gyomor és bélhurut kezelésében is.

Rák megelőzése

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Antioxidáns hatásának köszönhetően a rákos betegségek megelőzéséhez is érdemes sok diót ennünk. A benne található anyagok ugyanis segítik megelőzni a rákos sejtek burjánzását.

Cukor betegeknek is

Vizsgálatok szerint a dió sikeresen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának lehetőségét. Nők esetében 27%-kal csökkent a betegség kialakulásának aránya azok körében, akik minden nap rendszeresen ettek diót. Ezért érdemes akár nassolás helyett is naponta beiktatnunk az étrendünkbe.

A dió jótékony hatását többek között már a kozmetikai ipar is felfedezte. Számtalan krémben találkozhatunk vele összetevőként. A dió főleg a bőrbetegségek kezelésére hatékony többek között a pattanások és ekcéma kezelésére is alkalmas.

Fotó:pingminghealth.com,transatlanticmom.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!