Egy csodálatos növény - A máriatövis jótékony hatásai

Az őszi időszakban általában nagy hangsúlyt kap az immunrendszerünk erősítése. Szerencsére rengetek természetes lehetőség közül válogathatunk. Egyik ilyen a máriatövis is, amellyel érdemes jobban megismerkednünk.

Bár a máriatövis már az ókorban is népszerű gyógynövény volt, manapság mégis feledésbe merült csodás hatása. Pedig igazán sokoldalú gyógynövény. Lássuk, pontosan milyen hatást is gyakorol a szervezetünkre.

Májbetegség kezelésére

A máriatövist főleg a májbetegség megelőzésére használhatjuk, hiszen májvédő és regeneráló hatása is van. De nem csak védi, hanem ösztönzi is májunkat arra, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, mint például a különböző antibiotikumok, nehézfémek, higany vagy növényvédő szerek.

Antioxidáns

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Emellett erős antioxidáns hatással is rendelkezik, ezzel segíti a káros szabadgyökök megkötését és elpusztítását. Ennek a hatásának köszönhetően több orvosi vizsgálat kimutatása szerint akár még a krónikus májbetegség tünetei is visszafordíthatóak. Ezért akik ebben a betegségben szenvednek, mindenképpen érdemes kipróbálniuk a máriatövis jótékony hatásait.

Allergiásoknak is

Nem csak a májbetegség ellen kiváló, hanem az allergiában szenvedők is bátran alkalmazhatják. A máriatövis ugyanis segít megtisztítani a szervezetünket az allergiát okozó méreganyagoktól. De nem csak az allergia ellen hatásos, hanem az olyan bőrproblémák ellen is, mint például a pikkelysömör.

A máriatövis ugyan természetes formában csak júniustól augusztusig terem, a magokat pedig nyár végén érdemes begyűjtenünk, de az év többi részében sem kell lemondanunk a pozitív hatásairól.

A máriatövishez ugyanis tea, kapszula vagy olaj formájában is hozzájuthatunk, amely ugyanolyan hatásos - szóval érdemes minden nap fogyasztanunk belőle.

Fotó:cdn3.healthcommunities.com

Oldalak