Végigfotózta, hogyan küzd a 11 éves kisfiú a rákkal - A szívszaggató képek bejárták a világot

Renée C. Byer Pulitzer-díjat nyert fotósorozatával, ami egy 11 éves rákos kisfiú és édesanyja küzdelmét mutatja be. A képek egyszerre szívszaggatóak és gyönyörűek, a fájdalom mellett hit és erő is sugárzik belőlük.

Cyndie és Derek története

Derek Marsden mindössze 10 éves volt, amikor egy ritka betegséget, a neuroblasztómát diagnosztizálták nála. Ez a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata, megtámadja a csontokat és a szerveket is. Cyndie French, az édesanya itt éppen mezítláb tolja fel-alá a tolószékben ülő fiát, miközben a rettegett csontvelő vizsgálatra várnak a UC Davis Medical Cente-ben.

A vizsgálat után az édesanya a karjában vitte ki a gyerekét, mert Derek nem akart tolószékbe ülni - ez 2005. június 21-én történt. A kerekesszéket egy barátjuk, Pat Degnan tolja mögöttük.

Derek kap egy masszázst édesanyjától a nő szépségszalonjában. Cyndie egyedülálló anya; amikor kiderült, hogy Derek beteg, nem működtette tovább vállalkozását, hogy minden percét a kisfiúval tölthesse.

Ez a kép 2005. július 25-én készült, ekkor derült ki, hogy Derek hasából el kell távolítani egy rákos daganatot. Cyndie egy öleléssel próbál lelket önteni a fiába.

Cyndie aggóddva nézi, ahogy a gyerekét előkészítik a műtétre, amit 2005. július 28-án végeztek el Dereken. Az édesanya a műtőbe már nem mehetett be, csak az altatás alatt lehetett jelen.

Itt Derek már 11 éves, a kép 2005. november 30-án készült. A testvére, Micah Moffe és édesanyja éppen felkészítik egy sugárterápiás kezelésre. Micah sokat segítet testvére körül, még akkor is, ha emiatt mulasztania kellett az iskolában.

Fotók: imgur, faithit.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Címkék:

Szólj hozzá Te is!