Egészség

Megfejtették: ennyi idő alatt alakulnak ki az egyes daganatok

Ennyi időközönként lenne érdemes kivizsgálásokra járnunk!

Évek kellenek hozzá

Nincs egyértelmű és pontos válasz arra, hogy mennyi időre van szüksége egy daganatnak a kialakulásra, illetve arra sem feltétlenül, hogy mióta van jelen a szervezetben. Ezért is olyan fontos, hogy bizonyos időközönként szűrővizsgálatokra menjünk, azonban nyilván nem járhatunk havonta orvoshoz. Maga a daganat növekedési üteme mindenek előtt a tumor típusától függ. Megkülönböztetjük a tüdő, mell, prosztata, nyelőcső, hasnyálmirigy, máj, méh és bél daganatokat. Ezek nagyjából behatárolhatók, hogy mennyi ideig tart teljes kifejlődésük és, hogy a kontroll, illetve szűrővizsgálatokat milyen időközönként érdemes megismételni. Lapozz a kialakulások időtartamáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Sztárok
Samy Nacerit a Taxi-filmek tették világhírűvé, de ezt nem tudta igazán jól kihasználni. Sok botrányon van túl, ami azért meg is látszik rajta.
Lifestyle
Volt már hasonló ügy Magyarországon, és az elkövetőre gyakorlatilag kihívták a rendőrséget. A nyílt wifi-hálózat azonban veszélyes is lehet.
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...