Egészség

D-vitamin pótlás ősszel - Ezekben az ételekben és italokban van a legtöbb

Ahogy elmúlik a nyár és jön a csapadékos, "napfénymentes" ősz, egyre több ember szervezetéből tűnik el az egyébként létfontosságú D-vitamin. Mindenképpen fontos, hogy pótold a hiányt, úgyhogy mutatjuk a legjobb D-vitaminforrásokat - finomak, táplálóak, egészségesek!

Maitake gomba

A maitake gomba egy rendkívül finom és alacsony kalóriatartalmú étel, ami tele van D-vitaminnal (kb. 700 nemzetközi egység), így az őszies, napfényhiányos időszakban szinte kötelező enni belőle. Kálium és különböző B-vitaminok is megbújnak benne, ezenkívül nagyon tápláló.

Lazac

A halolaj D-vitaminban gazdag, így a lazac különösen jó választás, ha pótolni akarod az elvesztett napfényt. Már néhány dkg lazacban is több mint 300 nemzetközi egységnyi D-vitamin rejlik, ezenkívül ez a halfajta bővelkedik antioxidánsokban, omega-3 zsírsavban, kalória viszont alig van benne.

Tojás

A tojás is remek választás, ha a D-vitamin pótlásáról van szó; két nagy darabban a napi szükséglet egynyolcada is benne lehet. A tojásban egyébként jelentős mennyiségű még az A-, a B2-, és az E-vitamin is, valamint a karotint karotinban gazdag.

Fotók: verywell.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Az 50 éves előadó kisebbik lánya, Kiss Emília Gréta korábban a Sztárban Sztár leszek!-ben is szerencsét próbált már, a napokban pedig elballagott, és ahogy egyre nagyobb, úgy lesz egyre szebb is.
Sztárok
Meghan Markle férjével, Harryvel együtt jelenleg Nigériában tartózkodik, ahol egy nap három különböző szettet is magára öltött, köztük egy nagyon különleges, bámulatos piros ruhát.
Lifestyle
A napokban rendezték a Schwarzkopf Gliss- For Every You PR sajtóeseményét, ahol olyan sikeres nők kalauzoltak el minket életük legfontosabb kulisszái mögé, mint Kiss Virág fitness világbajnok.