Az eritrit egy természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható gombákban, a körtében, a dinnyében, de még a szőlőben is, valamint az olyan erjesztéssel készült ételekben, amilyen a bor, a szójaszósz vagy éppen a sajt. Éppen ezért ahogyan a legtöbb cukoralkoholt, úgy az eritritet is édesítőszerként használják, melynek édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, íze pedig hűs és édes, így igencsak népszerű az emberek körében. Mint kiderült, fogyasztásával azonban nem biztos, hogy jót teszünk magunknak…
Az eritrit egy természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható gombákban, a körtében, a dinnyében, de még a szőlőben is, valamint az olyan erjesztéssel készült ételekben, amilyen a bor, a szójaszósz vagy éppen a sajt. Éppen ezért ahogyan a legtöbb cukoralkoholt, úgy az eritritet is édesítőszerként használják, melynek édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, íze pedig hűs és édes, így igencsak népszerű az emberek körében. Mint kiderült, fogyasztásával azonban nem biztos, hogy jót teszünk magunknak…