Az eritrit egy természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható gombákban, a körtében, a dinnyében, de még a szőlőben is, valamint az olyan erjesztéssel készült ételekben, amilyen a bor, a szójaszósz vagy éppen a sajt. Éppen ezért ahogyan a legtöbb cukoralkoholt, úgy az eritritet is édesítőszerként használják, melynek édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, íze pedig hűs és édes, így igencsak népszerű az emberek körében. Mint kiderült, fogyasztásával azonban nem biztos, hogy jót teszünk magunknak…
Fotó: Pinterest
Az eritrit egy természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható gombákban, a körtében, a dinnyében, de még a szőlőben is, valamint az olyan erjesztéssel készült ételekben, amilyen a bor, a szójaszósz vagy éppen a sajt. Éppen ezért ahogyan a legtöbb cukoralkoholt, úgy az eritritet is édesítőszerként használják, melynek édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, íze pedig hűs és édes, így igencsak népszerű az emberek körében. Mint kiderült, fogyasztásával azonban nem biztos, hogy jót teszünk magunknak…