Ez a népszerű édesítő a cukornál is rosszabb: többet árt, mint használ, teljesen tönkreteszi a szervezetünket

Sokan úgy gondolják, hogy a különböző édesítőszerek remek alternatívát nyújtanak a cukor pótlására, ám sorra derülnek ki velük kapcsolatban, hogy egyes esetekben egészségtelenebbek, mint maga a cukor.
Te is gyakran fogyasztod? Inkább ne tedd!
A cukor manapság igazi mumus lett, hiszen sokan az elhízással társítják a fogyasztását, de más káros hatást is gyakorol szervezetünkre nézve: ahogyan a WEBBeteg is írja, a finomított cukor megemeli az inzulinszintet, felhalmozásra buzdítja a szervezetet, éhségérzetet kelt, lebontása B1-vitamint von el testünkből, de több tanulmány szerint ingerültséghez és agresszióhoz is vezethet. Felelőssé tették már a stressz kialakulásáért is, valamint köztudott az is, hogy serkenti az adrenalintúlpörgést, de még légzési panaszokat és székrekedést is okozhat. Mindezek tudatában sokan inkább a különböző édesítőszereket választjuk a cukor helyett, ám ezzel sem biztos, hogy jót teszünk egészségünknek. A Nature Medicine folyóiratban publikált friss tanulmányból például kiderült, hogy az egyik népszerű cukorpótló duplájára emeli a vérrögök kialakulásának kockázatát, így érdemes minél hamarabb felhagyni a fogyasztásával. Galériánkban olvashatod a részleteket!
A svájci Global Health Institute kutatói jelentős összefüggést állapítottak meg a rossz lehelet és egy betegség kialakulása között.