Fáj a gerinced az ülőmunkától? Ennek a gyakorlatnak köszönhetően elmúlnak a kínjaid

Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma egy olyan gyakorlatot mutat, amit széles körben alkalmaznak a gyógyászatban és sportolásnál. Különösen javasolja azoknak, akik mozgásszegény életmódot élnek, ülőmunkát végeznek, gerincfájdalmaktól szenvednek, vagy rossz a tartásuk.

Csípőfeszítés fekvésben

Feküdj hasra, és támaszd meg a homlokod a szőnyegen. Szorítsd a lábujjaidat a talajra, majd szorítsd a karjaidat a testedhez, a tenyeredet nyomd a csípődhöz. Fújd ki a levegőt, és szép lassan, fokozatosan emeld fel a fejed, majd a mellkasod, de figyelj arra, hogy a csípőd maradjon lent, és a kezeid, lábaid se mozduljanak. Utolsó lépésként szívd be a levegőt, lassan engedd le a törzsed és a fejed kiinduló helyzetbe.

Ismételd meg a gyakorlatot 4 sorozaton keresztül 10-szer. Ha heti háromszor elvégzed, megerősödik a gerincfeszítő izmod és a farizmod. Mindez pozitív hatással lesz a belső szervek munkavégzésére, így sokkal jobban fogod érezni magad.

Ezt is ajánljuk

Ha nem csak gerincfájdalmaktól szenvedsz, hanem derék-és hátfájástól is, akkor ez a te gyakorlatod: próbáld ki az inverz planket!

Fotó: Fodor Imre; Leadfotó: alignedforlifechiropractic.com

Szólj hozzá Te is!